Почетна » Вучићевић се поново обраћа новинарима, овај пут пред затвором

Вучићевић се поново обраћа новинарима, овај пут пред затвором

од Други Пишу
0 коментар

Драган Ј, Вучићевић, власник и уредник Информера, спрема се да се у понедељак 3. априла јави на издржавање затворске казне, а тим поводом још једном ће се обратити медијима.

Драган Ј. Вучићевић добио је позив да се 3. априла јави на издржавање затворске казне у Окружни затвор у Београду, јер је одбио да плати казну од 200 хиљада динара, коју му је суд пресудио због увреда нанетих новинару Југославу Ћосићу.

Редакција Информера је саопштила да Вучићевић у понедељак одлази на издржавање шестомесечне затворске казне и да ће се пре уласка у затвор обратити медијима и одговарати на питања новинара, преноси Н1.

Главни уредник Информера је конференцију за медије имао и у петак, када је најавио да ће по уласку у затвор ступити у штрајк глађу. Он већ више недеља преко својих медија и у изјавама у јавности води кампању да у затвор одлази због „вербалног деликта“.

Поводом тога се огласило и Друштбво судија Србије, које је прецизирало да је за увреду запрећена искључиво новчана казна, а да се она замењује казном затвора искључиво ако осуђени одбије да плати у назначеном року.

Председник Србије Александар Вучић казао је да је молио Вучићевића да не иде у затвор, и да се сам нудио да му плати казну, али је уредник Информера то одбио.

Вучићевића је због увреда тужила и новинарка Н1 Жаклина Таталовић, због чега је осуђен на још 200 хиљада динара. Како је Таталовић сазнала из одговора суда, пресуда још није уручена Вучићевићу.

Dragan J. Vućićević Foto:M. M./ATAImages

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар