Почетна » Вулин: Надокнаду ће добити и мајке које раде привремене послове

Вулин: Надокнаду ће добити и мајке које раде привремене послове

од admin
0 коментар

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин најавио је данас да је новим законом по први пут предвиђено да надокнаду од државе док су породиљском боловању добијају и мајке које раде по уговору о привременим и повременим пословима, као и власнице пољопривредних газдинстава.

– Ово се раније никада није догодило, то је највећи обухват до сада – казао је Вулин говорећи на Радио-телевизији Србије о новом нацрту Закона о финансијској подршци породицама са децом, којим ће бити проширене категорије прималаца надокнаде за породиљско боловање.

Одоварајући на критике новог законског предлога које су упутиле поједине невладине организације, Вулин је рекао да није могуће давати надокнаде за незапослене породиље.

– Скоро да нема земље у свету где незапослене породиље добијају надокнаду – казао је Вулин.

Он је рекао и да треба изаћи на парламентарне изборе и дати прилику грађанима Србије да кажу шта мисле о политици коју води сктуелна влада.

– Треба видети да ли постоји нешто у актуелној политици што народ оспорава. Једина меродавна пресуда је пресуда народа Србије – казао је Вулин гостујући на Радио-телевизији Србије.

Вулин који је и председник Покрета социјалиста, подсетио да је још прошле године изнео став да треба изаћи на биралишта.

– Мислим да је време да кажемо једни другима шта мислимо. Јесмо ли за политику у којој нећемо да уведемо санкције Руској федерацији, а успевамо да одржимо добре односе са ЕУ – казао је Вулин.

Председник Српске напредне ранке (СНС) Александар Вучић заказао је за недељу седницу Главног одбора СНС-а, на којој ће затражити одобрење да пре Скупштине странке донесе одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора.

– Ја се надам да ће Главни одбор Српске напредне странке изразити поверење у свог председника, господина Вучића, и да ће му дати могућност да одлучи да ли ће Србија ићи на ванредне парламентарне изборе – казао је Вулин.

Бета/блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар