Почетна » Зелено-леви фронт: Реконструисани вртић поплављен, Град не реагује

Зелено-леви фронт: Реконструисани вртић поплављен, Град не реагује

од Други Пишу
0 коментар

Вртић „Зека“ у Великом Мокром Лугу већ дуже од годину дана ради са несанираним проблемом цурења воде, због чега им је поплављена једна просторија. Према речима родитеља, деца су свакодневно изложена влаги и буђи, због чега су многа од њих развила респираторне проблеме. Зелено-леви фронт подржава захтев родитеља за хитном санацијом овог објекта.

Скандалозна је чињеница да је овај вртић већ био реконструисан 2020. године, али очигледно неадекватно. Размере проблема су толике да је родитељима прво било наложено да децу доводе у вртић у чизмама, а када је проблем ексалирао, сва деца су пребачена у хол, где треутно немају услове за нормалан свакодневни боравак.

Градска власт већ годину дана игнорише захтеве родитеља да се овој институцији обезбеде нормални услови за рад, због чега је вртић ове године био проморан да обустави упис нове деце. Због овога су родитељи више од тридесеторо деце били принуђени да своју децу упишу у даљи државни вртић, под условом да тамо добију место, или да потраже услоге приватних вртића.

Зелено-леви фронт / Не давимо Београд већ годинама скреће пажњу на катастрофалну политику града Београда када је у питању брига о деци. „Подаци показују да власт СНС/СПС не гради нове вртиће, већ субвенцијама помаже развој приватног сектора. Новост је ипак да су постали толико бахати да дозвољавају урушавање постојећих јавних вртића, како би „правили посао“ приватним вртићима на штету градског буџета. Политика ЗЛФ-а је улагање у нове капацитете, и оснаживање постојеће мреже државних вртића, са циљем да свако дете у Београду има место у квалитетном државном вртићу“ изјавила је Наталија Стојменовић, градска одборница.

Зелено-леви фронт/Не давимо Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар