Почетна » „СНС поклонио инвеститорима 5.000 грађевинских локација, оштетио државу за 24 милијарди евра“

„СНС поклонио инвеститорима 5.000 грађевинских локација, оштетио државу за 24 милијарди евра“

од Други Пишу
0 коментар

Српска напредна странка (СНС) и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктруре Србије Горан Весић поклонили су инвеститорима више од 5.000 локација грађевинског земљишта, али ни један судија неће затворити очи на ту пљачку, рекла је данас потпредседница београдског одбора Странке слободе и правде (ССП) Ана Гођевац.

„Власт је инвеститорима, од којих је већина блиска режимским странкама, ‘напредњацима’ и Весићу поклонила више од 5.000 локација и хиљаде хектара земљишта, пребацујући тако из буџета у њихове џепове 24 милијарде евра за шта ће одговарати“, навела је Гођевац у саопштењу.

Додала је да се „пљачка века на коју ССП упозорава већ дуже од годину дана најбоље види на конкретним случајевима, попут ИМТ-а“.

Навела је да је Давор Мацура купио фабрику ИМТ за 70 милиона евра и уз њу 35 хектара земљишта, чија је вредност 350 милиона евра, чиме је буџет оштећен за 280 милиона евра.

То, како је рекла, није све, јер је Мацура од СНС власти добио дозволе да на том простору гради шта хоће и колико хоће, а то је 800.000 квадрата чија се укупна вредност више од милијарду евра.

„Случај Давора Мацуре није једини, а овакви ‘дилови’ су разлог због којег се СНС грчевито држи власти и изборних превара, иако је јасно да их Београд не жели“, рекла је Гођевац.
Истакла је да „верује да не постоји судија који ће затворити очи на овакву пљачку, након што је поднета иницијатива за поништавање тих одредби Закона о планирању и изградњи пред Уставним судом“.

Prikupljanje potpisa SNS sa koalicionim partnerima, Ivica Dačić, Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар