Почетна » Српска монархистичка странка поднела жалбу на изборну листу 5 у Гроцкој

Српска монархистичка странка поднела жалбу на изборну листу 5 у Гроцкој

од admin
0 коментар

 Наиме, Љубомир Симић, копредседник странке Српска Монархистичка странка „СРПСКА СЛОГА” уложио је на основу овлашћења да заступа странку жалбу оспоравајући назив изборне листе бр. 5 у Гроцкој коју чине ДСС у оквиру покрета Метла 2020 и ПОКС због назива листе ПАТРИОТСКИ БЛОК ЗА НАШЕ МЕСТО. Српска Монархистичка странка „СРПСКА СЛОГА” је један од сувласника овог назива са Демократском странком Србије по Коалиционом споразуму (15.3.2016. године) о заједничком учешћу на локалним изборима у Гроцкој под називом коалиције ПАТРИОТСКИ БЛОК ГРОЦКА-за наше место и нико други не може да користи овај назив осим ове две странке, а у случају да једна од ове две странке излази на изборе са неким другим коалиционом партнеру мора да тражи
сагласност за коришћење назива.
Како се још додаје у жалби, Српска Монархистичка странка „СРПСКА СЛОГА” није дала сагласност ДСС да на овим изборима користи потпуно исти назив, с обзиром да су заједнички учествовали у креирању истог и да баштине половину права на тај назив по коме су били препознатљиви у протекле четири године. Поред тога бирачи се доводе у заблуду, како се наводи, јер је ПАТРИОТСКИ БЛОК присутан у истој форми само са другом коалиционом странком.

Међутим, Изборна комисија у Гроцкој као и Управни суд су одбацили жалбу на проглашење ове изборне листе јер, како се наводи, на основу одредбе члана 51. Закона олокалним изборима, имају право на заштиту изборног права, с обзиром да се подносилац жалбе није идентификовао да жалбу подноси ни као бирач, ни као кандидат, ни као предлагач кандидата,то нису отклоњени недостаци који спречавају даљи рад суда по жалби.

Полазећи од изложеног, суд налази да је поднета жалба неуредна.

Ипак Српска монархистичка странка, без обзира на исход жалбе позива своје чланство и гласаче да на изборима у Гроцкој не гласају за ову листу, односно број 5.

Можда ти се свиди

Оставите коментар