Почетна » Брнабић: Симоновић из Гроцке је још у притвору/ ВИДЕО

Брнабић: Симоновић из Гроцке је још у притвору/ ВИДЕО

од Жиг Инфо
0 коментар

Премијерка Србије Ана Брнабић још једном је показала незнање. Гостујући на ТВ Хепи она је истакла да је бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић „још увек у притвору и да му се суди“, иако је у децембру прошле године Апелациони суд укинуо првостепену пресуду Симоновићу за паљење куће новинара Милана Јовановића. А још 7. марта 2019. је пуштен на слободу.

– Која друга странка је на начин како је то Српска напредна странка урадила, показала да нема незаштићених. Ми смо под оптужбом напада на једног новинара из локалног медија „Жиг инфо“ у Гроцкој, надлежни органи су радили свој посао и (бивши прим. нов.) председник општине Гроцка је тренутно у притвору – суди му се – истакла је Брнабић уз стандардно муцање и временску дужину изговорених реченица.

Једина истина коју је Брнабић, додуше несвесно, рекла у овој изјаве јесте да у СНС „нема незаштићених“. Драгољуб Симоновић, који је осумњичен за паљење куће новинара Милана Јовановића није у притвору. Он је приведен 25. јануара 2019. године, а пуштен да се брани са слободе 7. марта исте године.

Такође, Симоновић је првостепеном пресудом у фебруару 2021. године осуђен на четири године и три месеца затвора због подстрекавања на паљење куће новинара Милана Јовановића, али је Апелациони суд укинуо првостепену пресуду у децембру 2021. године.

Симоновић је провео нешто више од месец дана у притвору.

Оно што је такође занимљиво јесте да када је Симоновићу укинута првостепена пресуда, случај је поново враћен на Другу основни суд у Београду где судија више није Славко Жугић, који је осудио Симоновића, јер је отишао у пензију. На његовом месту је сада Сања Вујачић, ћерка Светозара Вујачића, адвоката и саветника Александра Вулина у МУП-у.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар