Почетна » Јеремић: Прихватање „француско-немачког“ плана је почетак краја државе Србије

Јеремић: Прихватање „француско-немачког“ плана је почетак краја државе Србије

од Други Пишу
0 коментар

Председник Народне странке и носилац листе „Сигуран избор. Озбиљни људи“ Вук Јеремић изјавио је данас да би прихватање „француско-немачког“ плана за независност Косова и Метохије значило „самоуништење и почетак краја државе Србије“, а да одбацивање тог плана неће изазвати економске последице ако буде изведено на разуман и дипломатски компетентан начин.

„Говорим већ годину дана да неће бити никаквих економских последица ако не уведемо санкције Русији, и тако је и било – ништа се није догодило. Гарантујем да ни сада неће бити економских последица због одбацивања ’француско-немачког’ плана“, рекао је Јеремић телевизији Н1.

Јеремић је навео да би Србија требало да редефинише односе са ЕУ изменом Споразума о стабилизацији и придруживању, јер се Србији више озбиљно ни не нуди чланство у унији већ само „наставак илузије” о европским интеграцијама ако призна „Косово“.

„Народна странка једина нуди јасну политику и конкретне потезе којима би се избегле негативне економске последице одбацивања ’француско-немачког’ плана, док други нуде само пароле. Једни кажу да одбацимо план и да уђемо у БРИКС, што није реално, а неки други кажу да одбацимо план али да се после избора бавимо градском влашћу у Београду“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да Народна странка на изборима наступа самостално и са јасном политиком и да после избора неће мењати ставове.

„Главне тачке нашег програма су одбацивање ’француско-немачког’ плана, јасна и недвосмислена забрана копања литијума и промена система. То су наше црвене линије и око тога нећемо чинити компромисе. Ко је против признавања ’Косова’ нека гласа за Народну странку. Ко је за прихватање ’француско-немачког’ плана и да Србија призна ’Косово’, нека гласа за прозападну опозицију или за власт“, рекао је Јеремић.

Упитан да ли је важније Косово и Метохија или демократија, Јеремић је одговорио да је Србија као болесник на операционом столу који пати истовремено од више болести, али је „француско-немачки“ план акутан проблем на срцу који може да доведе до тога да се пацијент „сутра не пробуди“.

„Предуслов за демократију је да сачувамо државу, јер се демократија не може градити у неком недефинисаном простору, а над нама као Дамоклов мач виси ултиматум Запада да признамо ’Косово’. Ако то учинимо, уследиће нови ултиматуми за даље комадање Србије“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да ће Народна странка „не само прећи цензус, него ће бити највеће изненађење на изборима“.

„Народна странка је несумњиво опозиција, нећемо трговати са вољом народа нити ћемо дан после избора да идемо на канабе да спуштамо тензије, као што после избора нећемо ни да мењамо став о санкцијама Русији или копању литијума“, закључио је Јеремић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар