Почетна » Јовановић: Протести би требало да добију нови замах, грађани очекују заједничко деловање опозиције

Јовановић: Протести би требало да добију нови замах, грађани очекују заједничко деловање опозиције

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичког клуба Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да ће та странка наставити да учествује у организацији протеста „Србија против насиља“ и да би протести требало да добију нови замах, а да би се то догодило, потребно је проширити круг оних који учествују у њиховој организацији.

„Пре свега мислим на парламентарне странке које до сада нису учествовале у организацији, али и на оне ванпарламентарне. Људи који су изашли на улице од странака не очекују да се деле на леве и десне, црвене и плаве, него да сви заједно раде на остваривању циљева и захтева које је народ поставио на протестима“, рекао је Јовановић у интервјуу листу „Данас“.

На питање о одласку Мирослава Алексића из Народне странке, Јовановић је одговорио да је реч о човеку с којим је блиско сарађивао годинама и да о њему „нема ништа лоше да каже“.

„Реч је о политичким разликама које су настале кад је председник странке Вук Јеремић потписао Декларацију о Косову и Метохији, а на позив групе истакнутих интелектуалаца. Део руководства који је у недељу напустио странку није то прихватио, а касније су бојкотовали акцију прикупљања потписа за референдум о одбацивању ’француско-немачког’ споразума за независност ’Косова’“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да је Алексићево напуштање Народне странке „јучерашња вест“ и да је група око бившег потпредседника странке одлучила да одустане од фер и демократске утакмице у оквиру странке на којој би сви чланови имали право гласа.

„Бег од демократије је знак слабости и непоштовања страначких органа, али и темељних вредности на којима је странка заснована“, рекао је Јовановић.

„Они тврде да је отишло 106 одбора, а медији то преносе без икакве провере и ограде. Народна странка има 67 функционалних одбора који настављају нормално да раде и припремају се за страначку изборну скупштину, заказану за 22. октобар“, додао је Јовановић.

Јовановић је навео да је „штета што су неки људи отишли“, али да највећу штету трпе опозиција и грађани који је подржавају.

„Стално се говори о потреби за јединством у опозицији, док се са друге стране ради на цепању неупитно опозиционе странке“, рекао је Јовановић.

На питање да ли су на раскол у Народној странци утицале неке друге странке, обзиром да се „спекулише да се Алексић превише приближио ССП-у“, Јовановић је одговорио да је „свакако у другим странкама било много душебрижника“, као и да „не сумња да су неки у недељу и славили“.

„Сви проблеми и несугласице у опозицији користе режиму“, закључио је Јовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар