Почетна » ИНЦИДЕНТ НА ПОЛАГАЊУ ЗАКЛЕТВЕ Тачи постао председник Косова, ка скупштини летеле КАМЕНИЦЕ

ИНЦИДЕНТ НА ПОЛАГАЊУ ЗАКЛЕТВЕ Тачи постао председник Косова, ка скупштини летеле КАМЕНИЦЕ

од admin
0 коментар

Хашим Тачи положио је данас заклетву у Скупштини Косова чиме је отпочео свој петогодишњи мандат као нови косовски председник. Док је Тачи полагао заклетву, догодио се инцидент, када је непозната особа каменом разбила прозоре на згради косовске скупштине.

Камен је долетео споља, са трга између зграда косовског парламента и општине Приштина. Медији на албанском су јавили да се још не зна ко је виновник тог инцидента.

Опозиција бојкотовала, српски посланици присуствовали

Полагању заклетве није присуствовала опозиција, јавља Радио Слободна Европа (РСЕ), али су у сали били присутни готово сви српски посланици.Како је за агенцију Бета изјавио посланик Ненад Рашић, седници не присуствује само једна српска посланица која није на Косову.

Места за породицу Јашари остала празна

Ostao bez podrške porodice Jašari

Приштински медији истичу и да полагању заклетве није присуствовала породица Јашари.

Заклињем се…

Као што сам текст заклетве наводи, Тачи је рекао да ће све своје снаге посветити очувању косовске „независности и суверенитета и територијалног интегритета“, као и „обезбеђењу људских и грађанских слобода и права, поштовању и заштити Устава и закона, очувању мира и добробити свих грађана“, наводи РСЕ.

За сутра је планирана, по први пут, церемонија инаугурације новог председника која ће бити организована на централном градском тргу у Приштини, у 11 сати, пренео је портал „Косев“.

Premijer Kosva Isa Mustafa čestita Tačiju

Премијер Косва Иса Мустафа честита Тачију

Тачи је на новој функцији заменио досадашњу косовску председницу Атифете Јахјагу.

По први пут за сутра је планирала церемонија инаугурације новог председника која ће бити организована на централном градском тргу у Приштини, у 11 сати, преноси портал „Косев“. Церемонија ће трајати 50 минута, а присуствоваће око 1.200 гостију из 50 земаља, преносе косовски медији.

Čestitke dosadašnje predsednice Kosova Atifete Jahjage

Честитке досадашње председнице Косова Атифете Јахјаге

Тачи, лидер Демократске партије Косова, изабран је за новог председника крајем фебруара у трећем кругу гласања у парламенту.

Тањуг , Бета/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар