Почетна » Савез за Србију (СЗС) представио је данас 10 организација које су се прикључиле Савезу и чијим су представницима уручени сертификати о приступању конференцији СЗС.

Савез за Србију (СЗС) представио је данас 10 организација које су се прикључиле Савезу и чијим су представницима уручени сертификати о приступању конференцији СЗС.

од admin
0 коментар

СЗС су се прикључили Покрет за породицу, Група грађана Пиротска нова снага, Покрет ветерана Србије, Удружење грађана Млади Младеновца, Покрет за наш град из Крагујевца, Удружење грађана Избор постоји из Бора, Социјалистички покрет Србије из Обреновца, Удружење грађана Гласно за омладину из Бора, Против диктатуре и Удружење грађана Покрет за безбедну Србију.

Председавајући СЗС за новембар Драган Ђилас рекао је да ће Савез наредних недеља објавити ко се још прикључио и да је идеја да се СЗС прошири на територију читаве Србије.

Упитан о томе са ким још преговарају и да ли разговарају са Демократском странком Србије (ДСС), Ђилас је рекао да је СЗС отворен за све који прихватају њихов програм од 30 тачака.

„Ми смо отворени за сарадњу са свима који прихвате платформу. Не зовемо никога. Не присиљавамо никога“, рекао је Ђилас.

Представник удружења грађана Гласно за Младе Влада Стојчевић рекао је да се та организација придружила СЗС јер сматра да актуелна власт сваке године отера око 60.000 младих из Србије, што је град величине Бора или Бољевца, а да СЗС види као једину алтернативу.

Догађају су присуствовали и главни уредник дневног листа Информер Драган Вучићевић и две екипе телевизије Пинк, који су ушли у расправу са Ђиласом, који није желео да одговара на њихова питања.

Вучићевић је питао Ђиласа због чега он треба да иде у затвор, а Ђилас је рекао да ни њему ни телевизији Пинк неће одговарати јер они нису медији већ „агитатори председника Србије Александра Вучића“ и „куће мржње“.

Он је Пинк оптужио да је медијски учествовао у убиству лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића из Косовске Митровице.

ФоНет/ртв.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар