Почетна » ХИТ Суд не може да уђе у траг министру Гашићу

ХИТ Суд не може да уђе у траг министру Гашићу

од admin
0 коментар

Ако грађанин жели да тужи неког министра, мора својски да се помучи да нађе адресу на којој је званично пријављен.

У сваком случају, судски позив никако не треба слати на адресу Владе Србије или Министарства, јер ће вам тамо рећи да појма немају где је министар.

Управо то се десило народном посланику Драгану Шутановцу, који је тужио министра одбране Братислава Гашића. Из суда му је речено да нису успели да нађу

Гашића и уруче тужбу, па да Шутановац сам мора да сазна адресу на којој је министар пријављен, или чак његов ЈМБГ.

Па, ево, новинари „Блица“ су за пет минута сазнали оно што београдски суд није могао још од марта – Братислав Гашић има пријављено пребивалиште у Обилићевој улици у центру Крушевца, где има кућу од 360 квадрата. Тачну адресу, због приватности министра, јавно нећемо објавити.

Посебно бизарно, поред суда, да не могу да нађу Гашића рекли су и у Влади и Министарству одбране.

– Очекивао сам да ће Гашић избегавати да прими позив, али нисам очекивао да ће и државни органи, тачније секретари Министарства одбране и Владе Србије, учествовати у томе. Занима ме где је Тужилаштво нашло Гашића када је саслушаван у вези са падом војног хеликоптера – каже Шутановац.

Братислав Гашић, међутим, каже за “Блиц” да Шутановац заправо не жели да га нађе.

– То што они играју своје игре, па шаљу тужбу на адресе где не могу да приме тај позив, а не пошаљу тамо где пише да је моја адреса становања, није мој проблем – поручује Гашић.

Сличну ситуацију, само са актуелним министром Велимиром Илићем, својевремено је имао новинар Владимир Јешић. Њега је, подсетимо, Илић приликом интервјуа пред ТВ камерама шутнуо и вређао, па га је Јешић тужио.

Пресуда у Јешићеву корист министру није могла да буде уручена на његовом радном месту у Влади Србије и враћала се јер је „прималац непознат“.

– На крају сам успео, али сам морао да лично нађем Илићеве податке, од адресе до ЈМБГ, које сам проследио суду како бих му уручили пресуду – испричао је Јешић за “Блиц”.

Лана Гедошевић, Зорица Лазаревић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар