Почетна » Алексић: Следећи протест у суботу у Београду, акције у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу

Алексић: Следећи протест у суботу у Београду, акције у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да ће следећи протест „Србија против насиља“ бити одржан у суботу, 17. јуна у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу и да ће „све стати од 18 сати до 21.00“.

„У Београду ће окупљање почети у 18 сати испред Скупштине Србије, где ће се грађанима обратити јавне личности и жртве режима и саопштити захтеве протеста. Колона ће одатле кренути Булеваром краља Александра, па до Славије и потом до Аутокоманде и Мостарске петље“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре у скупштини.

Алексић је додао да ће се грађани у Новом Саду окупити на раскрсници Темеринске и Партизанске улице, у Нишу – Улица Николе Пашића, Краља Стефана Првовенчаног и Улица 7. јула, а у Крагујевцу у улицама Вука Караџића, Кнеза Михаила, 27. марта и на раскрсници код великог парка.

„Биће организована велика акција блокаде од 18 до 21.00 у четири града и у том периоду све ће стати“, рекао је Алексић.

„Или ће стати насиље или ће стати Србија. Ово је акција упозорења властима да не игноришу захтеве грађана, јер ћемо у противном акцију наставити и наредних недеља и она ће вити све већа и масовнија“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је владајућа већина данас намерно опструисала рад скупштине тако што је одбила да обезбеди кворум за расправу о смењивању министра унутрашњих послова Братислава Гашића.

„У згради скупштине је у тренутку утврђивања кворума било 116 посланика владајуће већине, а за кворум је потребно 84 посланика. То је још један доказ непоштовања и грађана и скупштине. На то ћемо им одговорити у суботу на протесту. Ако нема разговора у институцијама, биће га на улицама“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да власт „не само да игнорише захтеве протеста, него се и руга грађанима“, јер је власник телевизије Пинк Жељко Митровић најавио да ће наставити емитовање ријалити програма, иако је председник Србије Александар Вучић рекао да ријалитија неће бити.

„Очигледно је Митровић моћнији од Вучића“, навео је Алексић.

Алексић је позвао грађане да дођу на протесте у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу и да „мирно и достојанствено пруже отпор режиму и његовом игнорисању оправданих захтева протеста“.

„Вучић показује бахатост и потврђује да режиму нису довољни ни гробови убијене деце ни све жртве два масовна убиства да се опамети и да уради неке ствари како се овакви масакри никада не би поновили. Ми нећемо одустати, а Вучић нека ради шта год му је воља“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да опозиција има јасан план деловања и да „неће бити паузе у протестима“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар