Почетна » Јовановић: Народна странка постала део Групе европских конзервативаца у ПССЕ

Јовановић: Народна странка постала део Групе европских конзервативаца у ПССЕ

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Стефан Јовановић изјавио је да је та странка постала део Групе европских конзервативаца и Демократске алијансе (ЕЦ-ДА) у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПССЕ).

„То је групација коју чине са којом делимо идеолошка уверења и у њој је много пријатеља Србије који имају разумевање за нашу позицију по питању Косова и Метохије“, рекао је Јовановић на Скупштини Општинског одбора Народне странке Вождовац.

Јовановић је навео да су међу чановима те групе и посланици странке Браћа Италије премијерке Италије Ђорђе Мелони и француске странке Национални савез коју предводи Марин ле Пен.

Шеф посланичке групе Народне странке учествовао је ове недеље на заседању Парламентарне скупштине Савета Европе у Стразбуру.

Јовановић је истакао да се Народна странка залаже за јасно и одлучно одбацивање „француско-немачког“ плана за независност „Косова“, који није први ултиматум са којим је Србија суочена.

„Србија данас може да одбаци тај план без значајнијих последица. Власт, међутим, то не чини јер је председник Србије Александар Вучић уцењен и уплашен да би он лично могао да сноси последице и због тога испаштају народ и држава“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да је Косово и Метохију само у последње две године напустило 11 одсто Срба, а од 1998. године иселило се више од 80 одсто Срба.

„Режим Аљбина Курија очигледно спроводи етничко чишћење Срба са Косова и Метохије. Србија није у доброј позицији када је реч о Косову и Метохији и зато је неопходно јединство у заштити националних интереса“, додао је Јовановић.

Шеф посланичке групе Народне странке рекао је да би опозиција на изборима требало да наступи у два блока, државотворном и прозападном, јер ће у супротном изостати резултат који може донети промене.

„Политика Народне странке је очување Косова и Метохије у саставу Србије, забрана ископавања литијума, очување села и улагања у пољопривреду, као и промене у економији које ће омогућити бољи животни стандард грађана. Тај програм ћемо представити грађанима у изборној кампањи“, рекао је Јовановић.

За председницу Општинског одбора Народне странке Вождовац изабрана је Ања Јевић, а изабрани су и делегати за Скупштину Народне странке, заказану за 22. октобар.

Можда ти се свиди

Оставите коментар