Почетна » ПОСЕТА У ГРОЦКОЈ: За бившег председника Зарића велико интересовање

ПОСЕТА У ГРОЦКОЈ: За бившег председника Зарића велико интересовање

од admin
0 коментар

Тада је Гроцком после петооктобарских избора владао ДОС, а председник Општине била Весна Ивић, касније дугогодишњи шеф кабинета градоначелника, а после начелник градске управе. Крајем јуна 2002. године ДОС се распао, а на спорној седници, која је била отказана, окупила се већина коју су чинили ДСС, СПО, СДП, СПС, СРС и ЈУЛ и сменила Весну Ивић. Ново руководство бирано је у консултацијама пуних шест месеци. Епилог је написан у децембру избором Саве Старчевића (СПО) за председника Општине. За њега су гласали ДСС, ДС, ДХСС, СД, ДА и СПС, и сви су осим социјалиста ушли у извршну власт.
Старчевић се на функцији задржао свега четири месеца, када је у 2003. години кренуло ново прегруписавање. ДС је направио мањинску власт уз тада незамисливу подршку СПС. Председник Општине постао је Владан Зарић (ДС). У јулу исте године социјалисти су ушли у Извршни одбор, а Миладин Сапунџић (СПС) је постао потпредседник Општине. Градски одбор ДС наложио је својим члановима Владану Зарићу, Александру Барцу и Немањи Тодоровићу, да поднесу оставке у Општини, а када су се ови оглушили, искључени су из странке уз образложење да су омогућили повратак социјалиста на власт. Ова тројка наставила је да управља Гроцком до септембарских избора 2004. године уз подршку СПС, СРС, ЈУЛ, ДА и СД.

Много касније, тачније од 2012. године па на овамо, многи су прешли у Српску напредну странку а међу њима је и Владан Зарић.

Према сазнањима Жиг инфа, Владан Зарић је данас био у Гроцкој испред зграде општине и владало је велико интересовање политичких функционера за њега. Наиме, Владан Зарић је данас виђен у кафиђу испред зграде ГО Гроцка а са њим у друштву, како за столом тако и они који су се поздравили са њим, били су функционери СПС-а, као и представници владајућих структура Миленко Буквић, Спасоје Живановић и други. За суседним столом, седели су и представници опозиције, сарадници за време владавине ДОС-а, Немања Тодоровић и Ненад Панић.

Недавно се, иначе, појавила незванична информација да ће Владан Зарић постати председник СНС-а у Гроцкој. За сада, та информација је непроверена и свела се на унутарстраначка трачарења, али ако би се гледало на данашњу ситуацију у којој су представници владајуће коалиције прилазили Зарићу, могло би се наслутити да је информација тачна.

 

Зарић потврђује да је био у Гроцкој, каже да је дошао да их критикује

 

Владан Зарић је потврдио за Жиг инфо да је био у Гроцкој данас и како каже, дошао је да их критикује (владајућу коалицију).

-Да био сам данас у Гроцкој, али не као кандидат за председника, већ сам био само да искритикујем (СНС). Они много касне и баве се само политиком. Претерали су, био је кратак и јасан Зарић у изјави за Жиг инфо.

Опозициони лидери који су били за суседним столом, кажу да су се ту сасвим случајно нашли, док се председник СПС-а Ђорђе Станојевић до закључења овог текста није изјаснио поводом доласка Зарића јер је био на састанку те није могао да прича.

Иначе, у 11 часова у зграду ГО Гроцка ушли су у представници Јавних предузећа . Према првим незваничним сазнањима повод је текст који је јуче изашао на нашем порталу а тиче се уговора Милана Бркића, дојучерашњег сарадника Блаже Стојановића. Бркић је, такође, виђен да је ушао у зграду општине Гроцка.

 

За Жиг инфо:

Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар