Почетна » Понош: Касно Вучић са Косовом пред УН стиже

Понош: Касно Вучић са Косовом пред УН стиже

од Други Пишу
0 коментар

Касно се Вучић сетио Резолуције 1244 и Савета безбедности УН, накнадна је то памет, каже лидер Покрета Србија Центар Здравко Понош за Данас поводом најаве председника Вучића да ће тражити хитну седницу Савета везбедноати УН поводом ситуације на Косову.

„Касно Вучић са Косовом у УН стиже. Не иде то тако са враћањем времена уназад након разних вашингтонских, бриселских и охридских споразума, након хоклице у Вашингтону, калауза од Беле куће, берлинске шницле, повлачења институција Републике Србија са севера, давања позивног броја и свега што му је тражено“, каже Понош и додаје „Нема више шта да се да. Сада он од Куртија тражи. А Курти ништа не да. Све се изокренуло“.

По његовим речима „Вучић би сад да се жали Савету безбедности што је дао све што у 1244 не пише, а што Курти не да ни оно што у бриселским папирима пише. Зна то и Вучић“.

Понош наводи да је покушај отварања теме на Савету безбедности намењен за унутрашњу употребу „по систему – ево све сам покушао“.

Понош наводи да не треба искључити могућност да Косово на дневни ред СБ УН стигне на други начин, пре свега опасним нарушавањем безбедносне ситуације. „Курти даје несебичан допринос тој могућности. Надам се да су медјународни актери свесни и такве могућности и своје одговорности, закључује Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар